• English
  • English

VÅRA BOENDEN

SKÖRDA FRÅN DET VILDA

The Edible Country

Visit Sweden har placerat ut kulinariska bord på några av de vackraste platserna i Sverige. Vi vill dela vår passion och nyfikenhet kring naturupplevelse och äkta svenska smaker, i kombination och harmoni. Gästerna uppmanas att laga en måltid med råvaror som de själva kan samla i naturen. 

Allt efter säsong flyttar vi bordet till olika platser på Salthamn där vi skördar från det vilda. På våren befinner det sig i vår ramslöksskog, på sommaren mitt ute i våra blomstrande fält och på sensommaren i vår köksträdgård.

Den kalkhaltiga jorden och det milda havsklimatet med många soltimmar gör att Gotland producerar fantastiska råvaror och skafferiet av naturliga produkter är rikt. Du hittar råvaror i naturen på Gotland som du normalt hittar i Medelhavsområdet – såsom fikon, sparris och Bourgogne tryffel.

Beroende på årstid och säsong plockar vi och förbereder mat från det vilda skafferiet runt omkring oss och från gårdar i vår omgivning. Örter, vild vitlök, granskott, nässlor, bär – listan över ätbara vilda växter är lång och vi lovar en unik kulinarisk naturupplevelse.

Gör din egen matupplevelse vid bordet på Salthamn. En korg med basutrustning ingår med din bokade plats vid bordet. Det inkluderar:

– En korg med recept och information om naturen och området där bordet är placerat. Det finns också en karta över ätbara saker du kan hitta i naturen till exempel örter eller bär, under säsong.

– All nödvändig utrustning för att förbereda och äta maten.

– Alla basråvaror

– Gästerna hälsas välkomna i Fabriken på Salthamn, får en karta mot bordet, inklusive korg med användbara verktyg.

PRIS 200 SEK / PERSON för en plats vid bordet med basråvaror

Grupp storlek : 2-14 gäster

Vi skräddarsyr din korg med de bästa råvarorna från lokala gårdar. Allt beroende på säsong. Det kan vara mjölk från Puttersjaus, lokal ost från Stafva gård, och honung från Salthamn, tillsammans med te, kaffe och hemgjorda bakverk.

Pris från 149 SEK PERSON

FLER

AKTIVITETER

FLER

AKTIVITETER

Restaurangen är öppen. Måndag – Söndag 11-16. (Stängt 21/6)

X